Roermond

PvdA en GroenLinks maken zich grote zorgen om grenscontroles bij Roermond

PvdA en GroenLinks in Roermond maken zich grote zorgen om de grenscontroles die Duitsland vanaf maandag invoert. Ook het feit dat  minister Faber de marechaussee opdracht gegeven heeft Nederlandse grenscontroles te gaan voorbereiden laat volgens de partijen zien dat niet iedere regio evenveel meetelt.

Fractievoorzitter Ron Piepers van de PvdA is bang dat de controles allerlei neveneffecten hebben: ”De economische gevolgen. Werknemers die de grens niet meer over komen. Maar ook op den duur minder inkomsten voor bedrijven en dat mensen op termijn hun baan verliezen.”

Geen Nederlandse grenscontroles
PvdA en GroenLinks hebben daarom een flink aantal schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Niet alleen over hoeveel bezoekers er jaarlijks naar Roermond komen maar ook het aantal mensen dat over de grens werkt, de te verwachten files en andere gevolgen voor het verkeer.

Verder hoopt de partij dat het college het kabinet ervan wil overtuigen om aan Nederlandse kant geen grenscontroles in te voeren zoals Minister Faber van Asiel en Migratie wil. Ook willen de partijen een lobby richting Duitse instanties om de overlast van grenscontroles te beperken en er na die zes maanden niet mee door te gaan.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button