MaasgouwWeert

Moordonderzoek in Maaseikse parenclub na vondst lichaam Belgische man (57) vlakbij Weert

In Maarheeze, op nog geen kilometer afstand van de Limburgse grens bij Weert, is zaterdag het lichaam gevonden van een 57-jarige man uit Neeroeteren. Hij lag gewikkeld in zeil op de achterbank van een auto, die stond geparkeerd bij een bos. De Belgische politie doet in het kader van deze vondst sporenonderzoek in een parenclub in Maaseik, die op zo’n 300 meter afstand van Ohé en Laak ligt.

Volgens Belgische media is het lichaam van Bert Heijmans, getrouwd en vader van twee kinderen. Hij zou een regelmatig bezoeker zijn van parenclub 7 Sins in Maaseik. Het scenario bestaat dat hij in of vlakbij de parenclub om het leven is gebracht en een afrekening wordt door Belgische media niet uitgesloten. Zijn lichaam zou zwaar zijn toegetakeld. De politie houdt in ieder geval rekening met een misdrijf.

“Het klopt inderdaad dat er een onderzoek loopt onder leiding van een onderzoeksrechter naar vermoedelijke feiten van moord op een 57-jarige man uit Neeroeteren”, zegt een woordvoerder van het Limburgs Parket bij TV Limburg. “Onze speurders proberen samen met de Nederlandse collega’s te achterhalen wat zich er precies heeft voorgedaan.”

Een dag voor het lichaam van Heijmans werd gevonden, plaatste hij op Facebook nog foto’s van de parenclub. Het slachtoffer is een fervent jager en kwam al eens met de politie in aanraking, toen er bij een ruzie tussen twee jagers in 2011 een dode viel.

Er zouden al verschillende arrestaties en verhoren zijn geweest, maar een doorbraak in het onderzoek is er vooralsnog niet volgens Belgische media. De uitbaters van de parenclub zouden ook zijn aangehouden.

De locatie van de parenclub in Maaseik:

Gerelateerde Artikelen

Back to top button