Roerdalen

Strijd om stiltecentrum Sint Odiliënberg gaat door: MVU in beroep na afwijzing gemeenteraad

Stichting Maharishi Vedic University (MVU) heeft besloten in beroep te gaan tegen het besluit van de gemeenteraad van Roerdalen waarbij de plannen voor een nieuw stiltecentrum aan de Paarloweg in Sint Odiliënberg werden afgewezen.

“We hebben het gevoel dat de gemeenteraad vanuit emotie heeft gehandeld”, aldus Conny Postel, woordvoerder van MVU. “In de brief die we van de gemeente ontvingen, worden hele andere argumenten aangehaald dan tijdens de raadsvergadering zijn besproken.”

Tijdens de vergadering op 3 juli werd bekend dat er maar liefst 389 bezwaarschriften waren ingediend door buurtbewoners. Zij uitten hun zorgen over de omvang en hoogte van het geplande gebouw en vreesden dat het hun uitzicht op het Roerdal zou verstoren.

Een van de redenen voor de afwijzing van het plan, zoals genoemd in de brief van de gemeente, is de afwijkende bouwstijl. Postel benadrukt echter dat hierover al overleg is geweest. “We zijn bereid om de bouwstijl aan te passen, en we hebben al concessies gedaan wat betreft de hoogte van het gebouw. Het is jammer dat het zover is gekomen, maar we hebben al zoveel geïnvesteerd in dit project dat we geen andere keuze zien dan in beroep te gaan.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button