NederweertWeert

Start aanleg fietsverbinding tussen Nederweert en Weert

Deze week zijn de eerste werkzaamheden begonnen voor de goede fietsverbinding tussen Nederweert en Weert. De nieuwe fietsverbinding belooft een vier meter breed, goed verlicht fietspad, waarbij fietsers voorrang krijgen en zonder onderbrekingen van Nederweert naar Weert kunnen fietsen.

De eerste fase van het project vindt plaats op het grondgebied van Nederweert langs de Rijksweg Zuid. Wethouder Jorik Franssen licht toe: “Deze route biedt een veilige, snelle en comfortabele fietsverbinding voor zowel inwoners als bezoekers”.

De route loopt vanaf de Biesterbrug in Weert naar het bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert en zal via een fietstunnel aansluiten op het project ‘Verbeteren Verbinding N266 – N275’.

De aanleg van het fietspad wordt gecombineerd met de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Deze leiding, die van Ospel naar Weert loopt, wordt naast de fietsroute aangelegd. De samenwerking tussen WML en de gemeenten zorgt ervoor dat beide projecten efficiënt worden uitgevoerd.

Deze week wordt het fietspad geprofileerd en de fundering voorbereid. Volgende week wordt de eerste laag asfalt aangebracht. Naar verwachting is het Nederweerter deel van de fietsverbinding eind oktober gereed. Het traject op Weerts grondgebied volgt later.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button