Weert

WVLF keert terug met vernieuwd Weerter vastelaovendj-lied

Het Wieërter Vastelaovendj Lidjes Festival (WVLF) maakt een comeback na een jaar van afwezigheid. De vernieuwde organisatie heeft het evenement met frisse energie nieuw leven ingeblazen, met als doel het Weerter vastelaovendj-lied weer centraal te stellen.

In 2024 moest het festival worden geannuleerd door een gebrek aan deelnemers, wat het einde leek te betekenen voor de jarenlange traditie van het uitroepen van hét Weerter vastelaovendj-lied. Inmiddels hebben vertegenwoordigers van stadsvastelaovendjvereiniging De Rogstaekers, VV de Brökwagters en VV De Vêrkusköp samen met andere betrokkenen de herstart van het WVLF aangekondigd.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de ondersteuning van artiesten. Waar deelnemers voorheen zelf moesten betalen om mee te doen, draait de organisatie dit jaar de rollen om. Artiesten die hun inzending volledig produceren en indienen, ontvangen een vergoeding van 200 euro. Voor artiesten zonder eindproduct wordt professionele ondersteuning geboden, waarbij een basismuziekband wordt geproduceerd om mee op te treden. In totaal kunnen maximaal 11 artiesten deelnemen, en bij meer inzendingen wordt een voorselectie gemaakt.

De editie van 2025 vindt plaats op zondag 26 januari. De locatie wordt later bekendgemaakt. Artiesten kunnen zich vanaf nu inschrijven, met als uiterste inzenddatum 11 november 2024. Na deze datum begint de organisatie met de voorbereidingen en biedt zij productieondersteuning aan artiesten die dat nodig hebben.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button