Echt-Susteren

Gemeenteraad geeft groen licht voor arbeidsmigrantenopvang op camping Susteren

Ondanks een petitie van buurtbewoners en verschillende zienswijzen is de gemeenteraad donderdagavond akkoord gegaan met de wijziging van het bestemmingsplan voor Camping Hommelhof in Susteren. Daardoor kan de initiatiefnemer verdergaan met de plannen voor het verbouwen van campinggebouwen om meer arbeidsmigranten op te vangen.

De campingactiviteiten worden daarmee gestaakt. Momenteel is er al ruimte om maximaal 55 internationale werknemers die korte tijd in Nederland verblijven op te vangen. Door het nieuwe bestemmingsplan komt er ruimte voor maximaal 90 migranten. Om die opvang mogelijk te maken, worden enkele campinggebouwen zoals de kantine omgebouwd tot appartementen. Er worden geen gebouwen bijgebouwd.

Lees ook: Buurtbewoners staan niet te wachten op nog meer arbeidsmigranten op camping Susteren

Twee jaar na het ingaan van het bestemmingsplan, komt er extra ruimte vrij voor maximaal 120 slaapplekken. Het gaat om internationale werknemers uit het buitenland die voornamelijk in distributiecentra zoals die van Action gaan werken.

Buurtbewoners waren tegen de plannen omdat ze vreesden voor incidenten en (parkeer)overlast en maakten dat kenbaar in een petitie met 174 handtekeningen. De gemeenteraad heeft deze bezwaren naast zich neergelegd. De plek mag maar tien jaar gebruikt worden voor huisvesting van werknemers uit het buitenland. Daarna zal de plek voor agrarische activiteiten worden gebruikt.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button