Roerdalen

Gemeente Roerdalen zoekt jouw input: Wie wordt de ideale burgemeester?

De gemeente Roerdalen is op zoek naar een nieuwe burgemeester en wil daarbij graag de mening van haar inwoners horen. Ze willen weten welke eigenschappen en vaardigheden de inwoners van Roerdalen belangrijk vinden voor een nieuwe burgemeester en hebben daarvoor een online vragenlijst opgesteld.

De benoeming van een burgemeester is grotendeels wettelijk vastgelegd. Uiteindelijk wordt de burgemeester benoemd door de Koning, op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken. Toch speelt de gemeenteraad een cruciale rol. Een vertrouwenscommissie, bestaande uit vijf raadsleden, stelt een profielschets op en voert sollicitatiegesprekken met de kandidaten. De gemeenteraad kiest uiteindelijk de nieuwe burgemeester.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Willem van Pol, benadrukt hoe belangrijk de input van inwoners is: “De profielschets is een soort vacaturetekst en visitekaartje van de gemeente. Hierin staan de eisen en verwachtingen voor de nieuwe burgemeester, maar ook wat Roerdalen te bieden heeft. Het is immers de burgemeester van ons allemaal.” Inwoners worden dan ook uitgenodigd om hun mening te geven en mee te denken over het profiel van de toekomstige burgemeester.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button