Leudal

Widdonckschool in Heibloem wint ANWB Verkeersplein

Basisschool Widdonckschool in Heibloem heeft de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in Limburg gewonnen. Het nieuwe verkeersplein werd feestelijk geopend in aanwezigheid van leerlingen, ANWB-vertegenwoordiger Lion Tan, directeur Maartje Wonders en Roel Schreurs, wethouder Pieke Houben en initiatiefneemster Fleur Verdonkschot.

Het verkeersplein biedt leerlingen een veilige plek om verkeerssituaties te oefenen en is van groot belang voor hun verkeersvaardigheid en zelfstandigheid.

De Widdonckschool, waarvan veel leerlingen met de taxi naar school komen, legt hiermee extra nadruk op praktijkgericht verkeeronderwijs. Dankzij het ANWB Verkeersplein kunnen de kinderen in een veilige omgeving verkeerssituaties leren kennen, wat hen helpt beter voorbereid te zijn op deelname aan het echte verkeer. “Het is essentieel voor hun zelfredzaamheid”, aldus Verdonkschot, die het belang van deze faciliteit voor haar leerlingen benadrukte.

De actie is onderdeel van het ANWB Fonds, waarbij bijna 350 scholen uit heel Nederland meededen om een verkeersplein op hun schoolplein. Per provincie werd één school gekozen, en in Limburg viel de Widdonckschool in de prijzen. De ANWB zet in voor verkeersveiligheid en biedt met projecten als deze een platform voor verkeerseducatie onder kinderen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button