Maasgouw

Aod Thoear mogelijk multifunctionele accommodatie

Aod Thoear, het bekende café-restaurant in Thorn, blijft behouden voor de Thorner gemeenschap. Het wordt ontwikkeld tot een multifunctionele accommodatie, mits de gemeenteraad van Maasgouw instemt. Deze accommodatie krijgt als de plannen doorgaan niet alleen een nieuwe uitstraling, maar ook een nieuwe naam: Trefpunt 1711.

Een beheerstichting heeft een plan voor een duurzame onderneming opgesteld, onder de titel “In vertrouwen op weg naar de toekomst”. Deze week werd het eerste exemplaar van het plan officieel aangeboden aan wethouder Rob Cretskens.

De vernieuwing is vooral gericht op het gebruik door diverse verenigingen en organisaties in Thorn. Verschillende Thorner verenigingen hebben al toegezegd dat zij de komende jaren gebruik te maken van deze nieuwe faciliteit.

Trefpunt 1711 zal een huis voor maatschappelijke organisaties zijn, maar ook de functies van café, bistro, restaurant en vergaderlocatie behouden. Voordat de aankoop van Aod Thoear definitief is, moet het gemeentebestuur nog een besluit nemen en een voorstel uitwerken voor de gemeenteraad. De gemeenteraad zal naar verwachting dan op 17 december dit jaar een beslissing nemen. Als alles volgens plan verloopt, opent Trefpunt 1711 begin januari volgend jaar zijn deuren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button