Regio

Regionaal project zelfmoordpreventie genomineerd voor landelijke prijs

Het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg is een van de finalisten in de landelijke competitie GemeenteDelers 2024. Deze competitie, georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), zet succesvolle projecten in de schijnwerpers. Daardoor kunnen andere gemeenten van deze initiatieven leren. Het Actienetwerk in Midden-Limburg focust zich op betere samenwerking en het delen van kennis rond zelfmoordpreventie.

Alle gemeenten in de regio werken samen met diverse partners aan dit belangrijke project. Het doel is  een veiligere gemeenschap waar mentale gezondheid openlijk besproken en ondersteuning op maat geboden wordt. Het doorbreken van het stigma en taboe rond zelfmoordgedachten staat centraal in het netwerk.

Wethouder Michèle Ferrière van Weert is trots op de nominatie. “Gezondheid is het allerbelangrijkste, en dat geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. We hebben hard gewerkt om mentale gezondheid bespreekbaar te maken en een sterk netwerk op te zetten. Iedereen, van jongeren tot hulpverleners, heeft zijn steentje bijgedragen. Deze finaleplaats is een erkenning voor al dat harde werk”.

Op 7 november 2024 worden de winnaars van GemeenteDelers 2024 bekendgemaakt. De jury kiest dan een winnaar in elke categorie.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button