Nederweert

Sam Schröder benoemd tot ereburger van Nederweert na Paralympisch succes

Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft van de gemeente Nederweert de zilveren erepenning ontvangen. Hij mag zich nu officieel ‘ereburger’ noemen. De 25-jarige Schröder kreeg de onderscheiding zaterdag van burgemeester Op de Laak tijdens een huldiging voor zijn prestaties op de Paralympische Spelen in Parijs deze zomer.

Op de tennisbanen van TC de Meulenslag in Ospel werd Schröder in het zonnetje gezet door leden van de vereniging en het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan de huldiging maakte hij een rondrit in een open auto door de straten rond het tennispark.

Schröder behaalde in Parijs goud in het dubbelspel samen met zijn partner Niels Vink. In het enkelspel verloor hij de finale van Vink en won hij zilver. Eerder, tijdens de Paralympische Spelen in Tokio, behaalde hij ook zilver. Dit jaar boekte Schröder ook successen op de Grand Slam-toernooien in Melbourne, Roland Garros en Wimbledon. Hij staat nu bovenaan de wereldranglijst in de categorie Quad, waar spelers met zowel een loop- als arm- of handbeperking in uitkomen.

Schröder werd geboren met het split-hand-split-foot syndroom en zit sinds zijn achtste in een rolstoel. Hij heeft aan elke hand slechts één vinger en mist bij beide voeten een deel van zijn tenen en middenvoet. Sinds 2011 speelt hij rolstoeltennis en heeft hij ongeveer 30 operaties ondergaan om zijn functionaliteit te verbeteren. Zijn indrukwekkende prestaties en doorzettingsvermogen waren de aanleiding voor de uitreiking van de erepenning, de hoogste onderscheiding die de gemeente Nederweert kan geven.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button