Regio

Arriva introduceert swipen als nieuwe manier van in- en uitchecken in openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer in Limburg wordt eenvoudiger dankzij een nieuwe functie in de app van Arriva. Met behulp van locatiebepaling kunnen reizigers vanaf nu in- en uitchecken door simpelweg te swipen op hun telefoon in de app glimble.

Deze nieuwe manier van reizen is beschikbaar in alle bussen en treinen van Arriva in Limburg, op de Drielandentrein tussen Maastricht en Aachen, en ook in de regionale treinen tussen Aachen en Köln. Je moet wel een creditcard hebben, later is een koppeling met onder andere iDeal ook mogelijk.

Hoe werkt het?
Reizigers activeren hun vervoersbewijs door in de glimble-app naar rechts te swipen wanneer ze instappen. Bij het uitstappen swipen ze naar links om uit te checken, waarna de kosten automatisch worden berekend. Mocht iemand vergeten uit te checken, dan zorgt de app ervoor dat ze automatisch worden afgemeld zodra de reis is beëindigd.

Geen gedoe meer met overstappen
Een belangrijk voordeel van deze technologie is dat overstappen makkelijker wordt. Reizigers hoeven niet meer bij elke overstap opnieuw in- of uit te checken, wat veelvoorkomende problemen zoals het vergeten uit te checken vermindert. Het tarief blijft gelijk aan het reguliere OV-tarief.

Verbetering van internationale reizen
De Limburgse gedeputeerde voor mobiliteit, Jasper Kuntzelaers, is enthousiast over de introductie. “Deze innovatie maakt het eenvoudiger om de grens over te reizen voor werk of plezier. Het is een geweldige stap vooruit voor de inwoners van Limburg.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button