Roermond

Dirk Franssen lijsttrekker LVR in 2026

Dirk Franssen wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 de lijsttrekker van de Liberale Volkspartij Roermond, de grootste partij in de gemeenteraad van Roermond. Dat heeft de LVR woensdagavond op een algemene ledenvergadering besloten.

Daarmee wisselt Franssen stuivertje met Dré Peters die in 2022 de kar nog trok. De grootste coalitiepartij zet Aijiththan Loganathan die op 7 november geïnstalleerd wordt als wethouder op nummer drie. Loganathan volgt op dat moment Jos van Rey op die dan aftreedt als wethouder.  Van Rey wordt overigens lijstduwer van de partij in 2026.

Verder staan op de lijst op plek 4 Inge Hodselmans, op nummer 5 Bert Achten, Shano Shaában staat op 6, op plaats 7 Sanne van Sas, op plek 8 Ben Peters, op nummer 9 Mark Schlicher en Britt Pasaribu op 10.

De combinatie van ervaring en nieuwkomers wilt de LVR net als in 2022 ook in 2026 vasthouden zo laat de partij weten. Dit heeft geleid heeft tot een eerste stap in de vorming van de kandidatenlijst, die overigens nog niet compleet is. Ook wordt er nog gewerkt aan het verkiezingsprogramma.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button