Nederweert

Gemeente Nederweert biedt gratis buurtkerstbomen aan

Nederweert wil de feestdagen extra bijzonder maken voor haar inwoners door gratis buurtkerstbomen aan te bieden. Dit gemeentelijk initiatief is bedoeld zodat buren elkaar beter leren kennen waardoor het gemeenschapsgevoel versterkt in vooral de donkere wintermaanden. Met een kerstboom in de straat kunnen buurtbewoners samenkomen en activiteiten organiseren.

Wethouder Carla Dieteren benadrukt het belang van saamhorigheid in de gemeenschap, vooral in de winter. “Een buurtkerstboom is niet alleen decoratief, maar stimuleert ook ontmoetingen tussen buren. Het biedt een mooie aanleiding om iets gezelligs te doen, juist in een periode waarin mensen elkaar minder vaak buiten zien”.  Buurtbewoners kunnen zelf kiezen hoe ze hun buurtboom gebruiken, bijvoorbeeld voor het ophangen van wensen of het organiseren van een kerstviering.

Op zaterdag 7 december kunnen de kerstbomen worden opgehaald bij het Raadhuisplein voor het gemeentehuis tussen 9.30 en 11.30 uur. De boom, die zo’n vier meter hoog is, wordt gratis geleverd, maar de buurt is zelf verantwoordelijk voor het versieren en eventuele stroomkosten voor verlichting. “We maken er een feestelijke ophaaldag van met wat lekkers erbij,” vertelt regisseur leefbaarheid Harold van der Haar.

Inwoners die geïnteresseerd zijn in een buurtkerstboom moeten deze vóór 18 november aanvragen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button