Roermond

Moeder verdween met Tessa (3) tijdens bezoekregeling

Wanhopig zijn ze, de familieleden van de driejarige Tessa Patschull uit Roermond. Het meisje verdween 19 april spoorloos. Haar moeder heeft haar tijdens de bezoekregeling meegenomen en sindsdien is er geen teken van leven. “Soms vrezen we het ergste, maar die gedachten duwen we snel weg.”

Tessa’s ouder lagen in een vechtscheiding. Moeder verloor de voogdij, wat vrij uitzonderlijk is. “Maar daar lag wel wat aan ten grondslag. Het is veelzeggend”, zegt Tessa’s tante Marel Vermond. “Ik wil er verder niets over zeggen, maar het is niet zomaar gebeurd.”

Toch hebben ouders die de voogdij kwijt zijn wel recht op het zien van hun kind, een bezoekregeling dus. En daar ging het mis. “Toen heeft ze Tessa meegenomen”, vertelt Vermond. “Het vermoeden van de politie is dat ze of in Duitsland of het Verenigd Koninkrijk is. In beide landen heeft de moeder familie. Zelf is ze van Duitse afkomst. We weten ook dat rechercheurs bij familieleden zijn geweest, maar dat heeft niets opgeleverd.”

Inmiddels maakt de familie zich enorm ongerust. “Je hebt taal noch teken vernomen sinds april. Je bent machteloos. Dat is ook de reden waarom we de publiciteit hebben gezocht. Hoe meer mensen ervan weten en meekijken, hoe beter het is. Laten we hopen dat het uiteindelijk allemaal goed afloopt.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button