Maasgouw

Voorzitter Muijen van Daelzicht stapt op in tijden van vernieuwing

Bestuursvoorzitter Peter Muijen kondigt aan begin 2025 met een goed gevoel Daelzicht te verlaten. Het opstappen valt samen met meerdere veranderingen binnen de organisatie. Een opvolger wordt gezocht.

Daelzicht is een zorgorganisatie die zich richt op mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder veilige woonplekken, intensieve zorg en behandeling op 80 plekken in Limburg. Het hoofdkantoor staat in Heel.

Sinds 2017 is Muijen voorzitter van de Raad van Bestuur van de zorginstelling. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest als bestuurder, is het moment gekomen om de balans op te maken, zegt Muijen. “Het is tijd om te kijken: waar staan we nu.”

Wat dat betreft staat Daelzicht er goed voor, zegt de bestuurder niet zonder trots over de organisatie die hij achter zich laat. “Het is een mooie organisatie. We staan er financieel goed voor en het is een fijne organisatie om voor te werken.”

Raad van Toezicht
De bestuurswisseling valt samen met meer vernieuwingen binnen de organisatie. Zo komt er eind dit jaar een volledig nieuwe Raad van Toezicht en in oktober zijn er verkiezingen voor een nieuwe Ondernemingsraad. Bovendien ligt er een strategie 2025-2030. “We hebben een voorzitter nodig die zich aan die termijn committeert”, vindt Muijen.

De zorg kampt met bezuinigingen en personeelstekorten. Zo staan er op de website van Daelzicht 70 vacatures. De functie van Muijen staat daar nog niet bij. “Er zijn altijd veel vacatures binnen Daelzicht”, verklaart Muijen, “Maar wij weten gelukkig meer personeel aan te trekken dan dat er vertrekt.” Maar inderdaad, erkent hij, kent de zorgsector veel uitdagingen. “Daarom is het belangrijk dat we een visie hebben neergelegd in onze strategie die tot 2030 loopt.”

Openbaar Ministerie
De bestuurswisseling zal rond maart of april plaatsvinden. De procedure om een opvolger te vinden is opgestart, rond december zal de nieuwe bestuurder binnen Daelzicht bekend zijn, verwacht de voorzitter. “Ik heb nog een opzegtermijn en wil mijn opvolger nog inwerken, dus het wordt maart, april voor ik definitief weg ben.”

Voor zijn aanstelling bij Daelzicht, heeft Peter Muijen een carrière opgebouwd bij het Openbaar Ministerie. Hij werkte onder meer als plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Roermond en Limburg.. Hij heeft nog geen concrete plannen gemaakt voor zijn eigen toekomst. “Er is brede ontevredenheid over de overheid. Misschien kan ik in die sfeer iets betekenen”, luidt zijn voorzichtige vooruitblik.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button