Nieuws

Café Oppe Platz per direct dicht: twee mannen en vrouw opgepakt

In café Oppe Platz in Echt zijn grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs. De vondst werd gedaan nadat een arrestatieteam van de politie dinsdagavond het café binnenviel. Drie verdachten zijn opgepakt. Het pand is per direct gesloten en de vergunning is ingetrokken.

De politie deed de inval nadat bij een bestuurlijke controle elders in de gemeente middelen werden gevonden voor de productie van synthetische drugs. Dit leidde tot de inval in het café en de arrestatie van de drie personen.

De verdachten zijn twee mannen van 54 en 21 jaar uit Echt en een 21-jarige vrouw met de Nederlandse nationaliteit die in Duitsland woont. De Landelijke Forensische Opsporing (LFO), gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria, zette het onderzoek woensdag voort.

Burgemeester Jos Hessels is niet blij met de ontdekking. “Dit soort criminele activiteiten midden in het centrum van Echt is schokkend. Er hoeft maar iets mis te gaan en het pakt catastrofaal uit. Dat hebben we in ons land de afgelopen tijd helaas vaker gezien”, aldus Hessels.

Marcel Hellinga, teamchef Basisteam Echt, roemt de samenwerking. “Deze bestuurlijke controle laat de meerwaarde zien van een intensieve samenwerking tussen gemeente, politie en andere partners. Door goed samen te werken kunnen we elkaar versterken.”

Back to top button