NieuwsRoermond

Roermond wordt bloemrijker

Een mooier straatbeeld en meer biodiversiteit. Dat is wat de gemeente Roermond nastreeft met het inzaaien van grasvelden op diverse locaties in de stad.

De werkzaamheden zijn uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Marco Janssen, gemeentelijk projectleider: “Er wordt gestart met het afschrapen van de grond en dan kan er pas worden ingezaaid. In de eerste maanden zullen de ingezaaide plekken er nog kaal uitzien, maar in de lente worden deze weer groen met veel bloemen.”

Er zal ook minder vaak worden gemaaid. Hierdoor krijgen bloemen en kruiden meer kans om te groeien en zich te verspreiden. Dit is belangrijk voor insecten zoals vlinders en bijen maar ook voor vogels en andere kleine dieren die van deze planten afhankelijk zijn.
 
Deze techniek heeft ook voordelen voor het klimaat, omdat de grasvelden met diverse plantensoorten beter water kunnen vasthouden. Dit helpt om tijdens hevige regenval onregelmatigheden te verminderen, waardoor het water sneller in de bodem zakt.
De werkzaamheden zullen voor het einde van dit jaar klaar zijn. Janssen: “Uiteindelijk is het de bedoeling dat meerdere locaties in Roermond in de toekomst groener en bloemrijker worden gemaakt’.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button