Nieuws

Roermondenaar hangt 4,5 jaar cel boven hoofd voor drugsproductie en wegmaken van lijk

In de strafzaak tegen Christiaan van Z. uit Roermond eist het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 4,5 jaar, meldt L1 Nieuws. Van Z. wordt beschuldigd van het produceren van synthetische drugs in een drugslab in Veenendaal en het wegmaken van een lijk.

De Roermondenaar is een van de drie verdachten in deze zaak, waarvoor de rechtbank in Arnhem twee dagen heeft uitgetrokken.

Tijdens de drugsproductie in een loods in Veenendaal overleed een medewerker van het lab. Het ging om een 45-jarige man uit het Belgische Willebroek. In februari vorig jaar werd zijn lichaam gevonden in een achtergelaten auto in Voorthuizen.

De Roermondenaar raakte zelf ernstig gewond door koolmonoxidevergiftiging. Hij liep daarbij ernstige en blijvende hersenschade op. Op 6 februari vorig jaar werd hij met zware vergiftigingsverschijnselen bij het ziekenhuis in Ede afgezet. Een week later werd het lichaam van de Belg gevonden, dat al in verre staat van ontbinding was.

Staat van ontbinding

“Het lichaam is als oud vuil achtergelaten”, verklaarde de officier van justitie in de rechtbank volgens L1 Nieuws. Door de staat van ontbinding kon het lijk niet meer worden getoond aan de twee kinderen van het slachtoffer. “De verdachten hebben de kinderen zo het afscheid van hun vader ontnomen”, aldus de officier.

Van Z. was afwezig tijdens de rechtszaak. Een van de verdachten, Daniël L. uit Ede, bekende betrokken te zijn bij het wegmaken van het lichaam en betuigde spijt tegenover de nabestaanden. De andere verdachten ontkennen enige betrokkenheid bij het drugslab of de dood van de Belg.

Back to top button