Roermond

Huis voor de Kunsten Limburg opent haar deuren op nieuwe locatie

Op donderdag 29 augustus vond de officiële opening van het Huis voor de Kunsten Limburg plaats op hun nieuwe locatie op het Weerstand terrein in Roermond. De feestelijke gelegenheid werd bijgewoond door wethouder Felix van Ballegooij en gedeputeerde Jasper Kuntzelaers. Er vonden diverse artistieke activiteiten plaats, waaronder een indrukwekkende breakdance act.

Na vele jaren in de binnenstad te zijn gevestigd, heeft de stichting nu een ruim en volledig gerenoveerd pand betrokken op een historische industriële erfgoedlocatie, waar kunst, cultuur en erfgoed samenkomen. De nieuwe locatie aan de Bredeweg biedt niet alleen onderdak aan het Huis, maar fungeert ook als een ontmoetings- en vergaderplek voor provinciale koepelorganisaties en platforms. Daarnaast heeft het ’t Hoes veur ’t Limburgs voor het eerst een fysieke thuisbasis.

Ruud van Eeten, directeur van Huis voor de Kunsten Limburg, zegt: “De verhuizing naar de Weerstand in Roermond laat zien hoe sterk onze organisatie is geworden. Het nieuwe gebouw maakt ons werk toegankelijker, duurzamer en zorgt ervoor dat we de cultuursector in Limburg nog beter kunnen ondersteunen.”

Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt en bevordert met zijn expertise, vaardigheden en netwerk de amateurkunsten, het erfgoed en de professionele kunsten in Limburg.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button