Regio

Weekend-agenda: Monumentendag en tweedehands fietsen

Fijn, weekend! Wat is er te doen in onze regio? Hieronder wat tips.

Doe Mee! voor senioren

Voor senioren ligt soms eenzaamheid op de loer. Onder het motto ‘DOE MEE!’ organiseert Seniorvriendelijk Roermond daarom ook dit jaar weer diverse activiteiten voor senioren in Roermond. Van zaterdag 14 september tot en met 6 oktober kunnen senioren deelnemen aan meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties in Roermond. Het programma staat weer boordevol leuke activiteiten, bezoek daarom eens de website. De Doe Mee-weken gaan zaterdag feestelijk van start op het Munsterplein, van 12 tot 16 uur.

Open Monumentendag

Zaterdag en zondag is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Een goede gelegenheid om eens een monument te bezoeken waar je meer van wilt weten of de kans wil pakken om eens naar binnen te kunnen en met betrokkenen te praten. Neem bijvoorbeeld de Abdij Maria-Hart in Weert. De zusters heten u zaterdag van harte welkom. Of bezoek de oude Ambachtsschool in Roermond en bewonder de ruim honderd jaar oude architectuur. Bezoek de website. De keuze is reuze en vaak dichterbij dan je verwacht.

Kermis in Stramproy

Nog een week en dan gaat de grote kermis van Weert van start. Wie niet kan wachten of het liever wat kleinschaliger heeft, kan dit weekend naar Stramproy. Daar staan attracties voor jong en oud. De kermis start zaterdag om 13.30 uur.

Tweedehands Fietsenmarkt

Op zoek naar een fiets maar je wilt geld besparen en niet voor nieuw gaan? Zaterdag 14 september organiseert de Koninklijke Harmonie St. Caecilia in Swalmen een tweedehands fietsenmarkt, van opknappers tot zo goed als nieuw. De markt vindt plaats op het schoolplein van basisschool De Octopus, ingang schoolplein aan de Abdissenstraat. Je kunt ook je eigen fiets ter verkoop aanbieden. Er kan alleen contant worden afgerekend. De fietsenmarkt is van 11.30u tot 15.00u. Het inleveren van fietsen kan tussen 10.00u en 11.00u.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button