Regio

Gemengde reacties gemeentes op controles grenzen

Midden-Limburgse gemeentes reageren gemengd op de grenscontroles die Duitsland vanaf maandag gaat invoeren. Van ‘slecht voor de lokale economie’ tot aan ‘vertrouwen dat de impact op het handelsverkeer zo laag mogelijk wordt gehouden’.

Duitsland denkt meer grip te krijgen op illegale migratie en criminaliteit door grenscontroles in te voeren. Burgemeester Hoogtanders van Roermond zegt daarover: “Vrij verkeer van mensen en goederen is essentieel om de brede welvaart van onze inwoners te vergroten. Gelijkertijd moeten we ook reëel zijn dat onze ligging gunstig is voor grensoverschrijdende criminaliteit.” Volgens Hoogtanders moet Roermond met haar partnersteden in Duitsland daarom in gesprek blijven hoe met een en ander om te gaan.

Roerdalen vertrouwt minister Faber die heeft gezegd ernaar te streven de impact van de grenscontroles zo klein mogelijk te houden. Echt-Susteren is een stuk meer uitgesproken. De grenscontroles zijn ‘niet te handhaven, slecht voor de lokale economie en bemoeilijken de levens van vele inwoners en grenswerkers’.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button