Regio

Weekend-agenda: lampionnentocht op het water en zingen in de kerk

Ook dit weekend is er weer vanalles te doen in Midden-Limburg. We zetten graag een aantal evenementen voor je op een rijtje:

Koorzang Roermond
Zondag zingt het kamerkoor ‘Couleur Vocale’ uit het Zuid-Hollandse Poeldijk in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het koor verleent dan vocale medewerking aan de H. Mis die om 11.30 uur begint. Iedereen is welkom.

Stadswandeling Weert
Wandelen is goed voor lijf en geest. De Weerter Stadsgidsen organiseren in samenwerking met Museum W op zaterdag de laatste Zomerwandeling’ door de binnenstad van Weert met na afloop een bezoek aan Museum W. De start is om 11:00 uur bij de ingang Sint Martinuskerk en eindigt rond 12:30 uur bij de ingang van Museum W. De wandeling kost 5 euro p.p. Aanmelden kan via info@stadsgidsenweert.nl.  

Snuffelen in Laar
Lekker rondsnuffelen tussen tweedehandsspullen en de creatieve producties van hobbyisten kunt u zondag in Laar. Vind dat ene koopje waar u naar op zoek bent. Van bordspellen tot keukengerei, er ligt van alles bij zaal beej-Bertje in Laar.

Lampionnentocht op het water
In Roermond vindt zaterdag de lampionnentocht op het water plaats. Verlichte bootjes varen achter elkaar over de plas Hatenboer in het donker. Het thema dit jaar is Olympic Light Parade. De parade begint om 18.30 uur vanaf Resort Marina Oolderhuuske.

Picknick
Het wordt zondag waarschijnlijk mooi weer, dus voor gezinnetjes alle reden om naar Park de Weijer in Weert te gaan. Aan de hand van IVN-gidsen wordt aan kinderen spelenderwijs van alles uitgelegd over wat in het park groeit en bloeit. Daarna is er een gezellige picknick. Wel je eigen spulletjes en een dekentje meenemen, maar voor koffie en een verfrissing voor de kinderen wordt gezorgd. De start is om 10 uur en het eindigt om 13 uur. Je kunt je aanmelden voor deze activiteit door een mailtje te sturen naar aanmelden@ivnweert.nl. met vermelding van het aantal kinderen en volwassenen.

Fossielen zoeken
Bij Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man in Weert is zondag stenen- en fossielenzoekmiddag. Jong en oud kunnen tijdens deze middag op een aangewezen veld zelf als onderzoeker op zoek gaan naar bijzondere stenen en versteende resten van dieren die miljoenen jaren geleden leefden. Heb je een steen of fossiel gevonden en wil je weten wat je aangetroffen hebt, ga dan naar het nabijgelegen Natuur- en Milieucentrum waar deskundigen jou ter plekke vertellen over je vondst. De dag is van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Neem zelf een schepje, harkje en/of een zeef mee om te kunnen graven.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button