Regio

Weekend-agenda: kermis Weert, pompoenplukdagen en opening kerstshow

Ook dit weekend is er weer van alles te doen in Midden-Limburg. We zetten graag een aantal evenementen voor je op een rijtje:

Kermis in Weert barst weer los

Van 27 september tot en met 2 oktober worden zeven pleinen in Weert omgetoverd tot een grote kermis. Er is voor iedereen wat te beleven: van kindvriendelijke attracties tot uitdagende ritjes voor de durfallen. De kermis kent vele tradities, zoals de officiële opening met saluutschoten, de kermismis in de botsauto’s, en een afsluitende vuurwerkshow.

WeertFM zendt live uit vanuit een glazen studio op het Bassin, waar de DJ’s zorgen voor de beste muziek. De uitzendingen beginnen op vrijdag om 16:00 uur en duren tot woensdag 22:00 uur.

Ook Kermis in Maasbracht

Van zaterdag 28 september tot en met woensdag 2 oktober vindt de kermis in Maasbracht plaats. De markt wordt omgetoverd tot een kermisterrein met diverse attracties en eetkraampjes. Bij Café Donkiesjot is er een weekendvullend programma met artiesten zoals DJ Admin, De Zingende Barmannen en Wesley Bronkhorst. Een kaartje hier is op sommige avonden wel nodig.

Opening sfeer- en kerstshow

Het moet nog oktober worden, maar op 27 september viert Tuincentrum Daniëls de feestelijke opening van hun kerstshow. Ideaal voor wie van kerstdorpen houdt en andere kerstige tierlantijnen. Aanmelden is gratis, maar wel verplicht om verzekerd te zijn van een plekje.

Voorronde van het Ouderen Songfestival in Roermond

Op zondag 29 september om 13:00 uur vindt de vijfde voorronde van het Ouderen Songfestival plaats in ’t Paradies in Roermond. Dit evenement biedt iedereen vanaf 55 jaar de kans om deel te nemen aan een muzikale competitie. De jury, onder leiding van Ben Lansink, bepaalt wie doorgaat naar de volgende ronde. Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht via reserveren@stichtingjam.nl.

Jeugd Echt-Susteren vormt één groot orkest

Op zondag 29 september geven leerlingen van verschillende muziekverenigingen in Echt-Susteren een gezamenlijk concert in het Connect College. Het concert begint om 13:00 uur. Het duo Spik en Span geven ook een optreden. De jeugdige muzikanten spelen bekende hits, begeleid door Evelyn Dirix. Een unieke kans om de muzikale talenten van de toekomst te zien.

Pompoenplukdagen in Baexem

Op zondag 29 september kun je deelnemen aan de pompoen plukdagen in Baexem. Van 10:00 tot 16:00 uur kun je zelf pompoenen plukken, een speurtocht doen, meedoen aan spelletjes en genieten van lekkernijen zoals pompoenwafels en soep. Er is een springkussen, schminkstation en een fotograaf voor een leuke Halloween-foto. Entree is 1 euro per persoon, `kinderen tot 2 jaar gratis. De geplukte pompoenen worden per kilo afgerekend.

Limburg Open Pickleball in Melick

Op zaterdag 28 en zondag 29 september wordt het Limburg Open Pickleball georganiseerd in sporthal Melick. Met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland is dit een van de grootste toernooien in de Benelux en Noordrijn-Westfalen. Iedereen kan meedoen, ongeacht niveau. Het toernooi begint beide dagen om 12:00 uur met wedstrijden, gevolgd door halve finales en finales.

Fashion Event Roermond

Op zaterdag 28 september presenteren de ondernemers van Roermond hun nieuwste herfst- en wintercollecties tijdens het Fashion Event op het Munsterplein. Tussen 11:00 en 16:00 uur zijn er drie modeshows op een 30 meter lange catwalk, begeleid door DJ Under Above. Geniet van de nieuwste trends, kleuren en accessoires. Een inspirerende dag voor modeliefhebbers, met gratis toegang voor iedereen.

Concert Mannenkoor bij Molen in Maasbracht

Mannenkoor St. Caecilia Linne verzorgt op zaterdag 28 september een concert bij de Leonardusmolen in Maasbracht, als onderdeel van de Week van de Ontmoeting. Het concert begint om 15:00 uur en valt samen met de opening van de Maasbrachter kermis en de burendag. De toegang is gratis en iedereen is welkom om mee te zingen en te genieten van de sfeer.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button