Regio

VML Nieuws krijgt groen licht om door te gaan

U bent voorlopig nog niet van ons af. Streekomroep VML Nieuws, die u nu leest, heeft van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek toestemming gekregen volgend jaar door te gaan. Dat betekent dat de professionalisering en samenwerking van de omroepen WeertFM, ML5, OR6 en SOL2 verder doorgaan.

VML Nieuws is dit jaar met zijn activiteiten begonnen. Daarvoor is in Roermond een nieuwsredactie opgezet met een aantal betaalde krachten. Vandaaruit wordt met ondersteuning van de vier omroepen geschreven nieuws gebracht via het internet, een speciale nieuws-app, social media en via de websites van de deelnemende omroepen. In toenemende mate worden daar gefilmde reportages en verslagen aan toegevoegd.

Het uiteindelijke doel is dat alle vier Midden-Limburgse lokale omroepen vanaf 1 januari 2027 opgaan in een streekomroep. VML is landelijk een van de 50 omroepen, die budget hebben gekregen voor 2025. De toekenning is op basis van een puntentelling gedaan. VML ontving hierbij goede rapportcijfers voor de aantallen berichten en de brede manier van verspreiden van nieuws, naast de bestaande radio- en TV-kanalen.

“We zijn hier heel erg blij mee. We kunnen ons werk hiermee voortzetten en verder bouwen aan het nieuws Voor Midden-Limburg”, zegt Antoine Huijben, voorzitter van de stuurgroep VML. “We willen nu vooral meer aandacht gaan besteden aan social media om meer mensen te bereiken. Dat moet gebeuren door ook het aantal videoproducties op te voeren.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button