Leudal

Gemeente Leudal organiseert een veiligheidsmiddag

De gemeente Leudal organiseert op 12 oktober een Veiligheidsmiddag, waarbij inwoners een kijkje krijgen in de wereld van veiligheid. Tijdens de Veiligheidsmiddag worden bezoekers meegenomen in de inspanningen van de gemeente en meer dan 20 partners om de veiligheid in Leudal te waarborgen.

 In en rond het gemeentehuis zijn er informatiestands, demonstraties en activiteiten. Zo kunnen bezoekers praktische tips krijgen over hoe ze zichzelf en hun omgeving beter kunnen beschermen tegen criminaliteit, zoals cybercrime, fraude met kunstmatige intelligentie (AI) en ondermijning. Ook is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met professionals, zoals wijkagenten, brandweerlieden, cyberexperts en straatcoaches. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten georganiseerd.

De Veiligheidsmiddag richt zich niet alleen op fysieke veiligheid, maar ook op sociale en digitale veiligheid. Er doen vele organisaties mee, waaronder Faiber (AI-consultant), HackShield, Northwave Cyber Security, Group XL Straatcoaches, Synthese, Vincent van Gogh (geestelijke gezondheidszorg), de politie, brandweer en vele anderen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de brede aanpak van veiligheid in de gemeente.

Burgemeester Désirée Schmalschläger benadrukt het belang van de Veiligheidsmiddag: “Deze dag laat zien hoeveel organisaties zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid en wat inwoners zelf kunnen bijdragen. Samen werken we aan een veilige woonomgeving en een vitaal ondernemersklimaat in Leudal”.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button