Roermond

Hotel Asselt voor langere tijd opvang Oekraïners

Hotel Asselt wordt langer ingezet als opvang voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Roermond heeft het hotel al sinds november 2022 aangewezen als opvang voor 90 Oekraïners. Die overeenkomst loopt 1 oktober af, maar is verlengd tot 1 april volgend jaar.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vorige maand aan gemeenten gevraagd om meer opvangplekken te regelen, omdat er nu te weinig plekken zijn en er in 2025 meer mensen worden verwacht die opvang nodig hebben. Voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord, waar Midden-Limburg onder valt, betekent dit in plaats van 3745 een uitbreiding naar 4599. Op dit moment zijn er in de regio maar 3138 plekken beschikbaar, volgens de gemeente Roermond.

De verlenging van de opvang in Asselt is ook nodig omdat op een andere locatie, Nero Office Hotel, pas vanaf 1 november 2024 plek biedt voor 218 mensen uit Oekraïne. Het is niet handig om 90 mensen voor alleen de maand oktober ergens anders naartoe te brengen. Daarom wordt gekeken of Hotel Asselt langer als opvang kan blijven. Daarvoor moet de gemeenteraad toestemming geven.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button