MaasgouwWeert

In Stevensweert opgenomen film Burgemeestersmoord doorslaand succes: al 10.000 tickets verkocht

De oorlogsfilm Burgemeestersmoord, die deels is opgenomen in Stevensweert, blijkt een hit. Sinds de première op 20 september zijn er al meer dan 10.000 tickets verkocht voor de film over de Tweede Wereldoorlog, gemaakt door een grote groep van vrijwilligers.

Naast vertoningen in Someren, Asten en Helmond, wordt de film voor het eerst buiten Brabant getoond. Zo kunnen filmliefhebbers uit Weert vanaf vrijdag terecht in de Gotcha Cinema, waar de film voor het eerst te zien zal zijn.

Opnames in Stevensweert
De historische setting van Stevensweert speelt een belangrijke rol in de verfilming van de tragische gebeurtenissen rondom de burgemeesters Piet Smulders van Someren en Willem Wijnen van Asten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven om hun dorpen te beschermen. Een aantal delen van de film zijn in het dorpje opgenomen.

Lees ook: Filmmakers ‘betreuren’ onrust en verdriet over nazivlaggen

Nieuwe voorstellingen en groeiende populariteit
Regisseur Daan Blommers is blij met het succes: “Dit is iets waar ik van tevoren nooit van had durven dromen. Er zijn al meer dan 10.000 tickets verkocht en het aantal locaties waar de film wordt vertoond is in korte tijd toegenomen.”

Naast Weert is de film binnenkort ook te zien in onder andere Panningen, Eindhoven, Kerkrade en Den Bosch.

ML5 was dit voorjaar aanwezig bij de opnames in Stevensweert:

Gerelateerde Artikelen

Back to top button