Weert

GroenLinks Weert begrijpt aantijging ‘onveilige werksfeer’ niet

GroenLinks in Weert staat voor een raadsel waarom hun opgestapte raadslid nu de partij beschuldigt. “We weten niet waar hij het over heeft als het gaat om een onveilige werksfeer”, zegt voorzitter José Meijer in een reactie op de beschuldiging die Tavinho Karg naar buiten heeft gebracht.

Karg meldde eerder dat hij is opgestapt vanwege een ‘onveilige werksfeer’ en dat dit zijn werk als raadslid zou belemmeren. “Dat is helemaal niet ter sprake gekomen toen we vorige week met hem spraken”, zegt José Meijer. “Net als dat hij zelfstandig door wilde gaan. Ook daar is niet over gesproken. We vinden het nog steeds ondemocratisch en zetelroof.”

Op de vraag of Karg vooral blijft zitten voor de maandelijkse vergoeding die elk raadslid krijgt zegt Meijer: “Dat zou zomaar kunnen”.

Of GroenLinks ook de hand in eigen boezem moet steken omdat Karg niet goed gescreend is, bij zijn aanstellen tot raadslid voor de partij, kan Meijer lastig wat zeggen. “Ik was daar zelf niet bij. Het is altijd ingewikkeld, zo’n screening. Er was tijdsdruk, toen in 2022, en daarom is het mogelijk niet tot in de detail gebeurd. Het is hoe dan ook een hele vervelende kwestie. We gaan het later tijdens de ledenvergadering allemaal bespreken, maar daar is hij natuurlijk niet bij”, aldus José Meijer.

GroenLinks heeft Karg inmiddels geroyeerd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button