Leudal

Zangkoor Con Amore naarstig op zoek naar mannenstemmen

In veel Limburgse dorpen staan muziekkoren onder druk door een dalend ledental, mede door vergrijzing. Met name tenoren en bassen zijn schaars. Hoewel zingen in het algemeen populair blijft, vinden met name jongeren het minder aantrekkelijk om zich bij een koor aan te sluiten. Zangkoor ConAmore uit Baexem organiseert op 14 september een workshopmiddag om mensen enthousiast te maken voor koorzang.

Jacqueline Bouman-Meijer, secretaris: “Alhoewel het ledenaantal stabiel blijft is het toch moeilijk om een evenwichtige verdeling van stemsoorten te krijgen, vooral als het gaat om lage mannenstemmen”. Het is niet de eerste keer dat het koor een activiteit organiseert om nieuwe leden binnen te halen. Jacqueline: “We hebben van alles georganiseerd in het verleden en we blijven activiteiten organiseren. De workshops zijn laagdrempelig bedoeld, je hoeft je niet eens aan te melden maar toch blijft het lastig mensen over de streep te trekken.”

De workshops zijn gratis en bieden een kans om te ervaren hoe plezierig en ontspannend samen zingen kan zijn. Het is een uitnodiging voor mensen van alle leeftijden om kennis te maken met koorzang en mogelijk een hernieuwde interesse in deelname aan het koorleven te ontwikkelen.

Con Amore, dat al 40 jaar bestaat, heeft een gevarieerd repertoire dat varieert van klassieke muziek tot moderne popsongs, gezongen in verschillende talen en afkomstig uit diverse culturen. Het koor heeft rond de 60 leden uit verschillende Midden-Limburgse gemeenten.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button