Leudal

Onrust over Zevenellen neemt toe

Ook buiten de gemeente Leudal neemt de onrust over de plannen voor grootschalige industriële afvalverwerking op industrieterrein Zevenellen toe. Zo ligt Beesel er slechts vijf kilometer vanaf en dus wil de partij Beeselse Lijst van het gemeentebestuur weten wat de eventuele gevolgen zijn voor de dorpsbewoners daar.

De Beeselse Lijst vraagt of het college op de hoogte is van de plannen en wat hun standpunt hierin is en of er overlast te verwachten is voor de inwoners van Beesel door de komst van de zware industrie. Tot slot wil de partij weten of er voor deze industriële ontwikkelingen ook vergunningen of ontheffingen moeten worden aangevraagd bij de gemeente Beesel. Denk aan geur- en geluidsoverlast.

Er is veel verzet tegen de komst van de grootste afvalverwerker van Europa naar Leudal. De provincie ontving meer dan tweehonderd bezwaarschriften tegen deze ontwikkelingen. Een van de projecten betreft Furec, van energieleverancier RWE, dat tot achthonderdduizend ton afval wil verwerken op Zevenellen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button