Nederweert

Milieustraat komt naar bewoners toe in Nederweert

Inwoners van Nederweert kunnen in oktober opnieuw hun klein afval inleveren bij een mobiele milieustraat. Na eerdere succesvolle rondes in maart en juni, waarbij veel gebruik werd gemaakt van deze extra service, zullen er verspreid over drie dagen mobiele inleverpunten beschikbaar zijn in verschillende kernen van de gemeente.

Met deze mobiele inleverpunten wil de gemeente Nederweert inwoners helpen om op een eenvoudige en duurzame manier van hun afval af te komen, wat bijdraagt aan een schonere leefomgeving.

Inwoners kunnen bij de mobiele inleverpunten terecht voor verschillende soorten afval, zoals kapotte lampen, kleine elektrische apparaten en klein chemisch afval, waaronder batterijen en verf. Ook kleine hoeveelheden hout, puin, frituurvet en vlakglas kunnen worden ingeleverd, zolang de hoeveelheid niet groter is dan een standaard boodschappentas. Grotere hoeveelheden afval en aanhangers worden doorverwezen naar de reguliere milieustraat.

Op maandag 7 oktober staat de mobiele milieustraat eerst van 08.00 tot 10.00 uur op het Rochusplein in Budschop. Daarna kunnen inwoners van Nederweert-Eind tussen 11.00 en 13.00 uur terecht op het Pastoor Maesplein. In de middag, van 14.00 tot 16.00 uur, is er een inleverpunt op het plein achter zaal Wetemans aan de Dorpstraat in Leveroy.

De volgende dag, dinsdag 8 oktober, kunnen bewoners van Ospeldijk tussen 08.00 en 10.00 uur afval inleveren bij het Thomashuis. Later die dag is de milieustraat van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig op het Aerthijsplein in Ospel. Op woensdag 9 oktober is het Sportcentrum De Bengele in Nederweert van 08.00 tot 12.00 uur de laatste locatie waar inwoners terecht kunnen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button