Weert

Website moet Weertenaren duurzamer krijgen

Weert wil dat inwoners van de stad zich duurzamer gaan gedragen. Om ze daarmee op weg te helpen is vandaag een nieuwe website de lucht in gegaan. Onsduurzaamweert.nl geeft informatie en praktische tips over wat je kunt doen en waarmee de gemeente je op weg kan helpen.

De website is helemaal gevuld met informatie over duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatverandering en de overgang naar duurzame energie. Maar daar gaan wel meer websites over. Voor Weertenaren staat er vooral veel praktische informatie over wat ze zélf kunnen doen en waar ze moeten zijn. Concrete handvatten en praktische adviezen, van zonnepanelen tot aan subsidies aanvragen.

Lizbeth Steinbach, wethouder energietransitie en duurzaamheid, is enthousiast over de nieuwe website: “Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Met deze website willen we inwoners niet alleen informeren, maar ook inspireren en activeren om een bijdrage te leveren. Wat je woon- en leefsituatie ook is, er zijn altijd kleine aanpassingen die je kan doorvoeren om een steentje bij te dragen aan een duurzamer Weert. Met deze website bieden we hulpmiddelen en informatie om die stap te zetten. Daarbij laten we zien wat we als gemeente zelf doen, om gezamenlijk toe te werken naar een eerlijker, groener en kansrijk Weert.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button