Weert

Weert wil horeca bij Kasteelpark Nijenborgh

Weert wil meer mensen verleiden om in Kasteelpark Nijenborgh te vertoeven. Daarom wordt gezocht naar een horeca-ondernemer die er wel wat in ziet om daar een zaak te beginnen. Wie wil kan vanaf nu een plan indienen bij de gemeente en volgend jaar al beginnen.

Het Kasteelpark Nijenborgh is de laatste jaren flink op de schop gegaan. Het park is volledig vernieuwd en vergroot. De middeleeuwse geschiedenis is onderzocht en deels blootgelegd. Het park nodigt uit voor een langer verblijf, vindt de gemeente. Daarom moet er een horecagelegenheid in het park komen. Voor het Kasteelpark is een bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. Daardoor kan er via een eenvoudige procedure daghoreca toe worden gelaten.

“De horecafunctie zorgt ervoor dat mensen langer in het Kasteelpark kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast geeft het een sociale controle in het gebied. Daarom zijn we op zoek naar een horecaondernemer die deze horecagelegenheid wil realiseren en exploiteren. We gaan uit van een paviljoenachtig gebouw met kleinschalig terras voor daghoreca. De kosten voor de realisatie van het gebouw zijn voor rekening van de exploitant, de ondergrond blijft eigendom van de gemeente”, zegt projectwethouder Martijn van den Heuvel in een verklaring.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button