MaasgouwNieuws

Golfclub Land van Thorn sluit deuren in oktober 2025, leden compleet verrast

Clubleden van golfbaan Land van Thorn kregen zaterdag geheel onverwacht te horen dat de golfaccommodatie op 1 oktober dichtgaat. Dit besluit werd bekendgemaakt door de eigenaren Harry en Ans Breukers. De mededeling kwam als een complete verrassing voor de circa 500 leden aangezien er tot voor kort geen enkele indicatie was dat de golfbaan op termijn zou sluiten.

De eigenaren gaven aan dat zij al enige tijd naar potentiële kopers hebben gezocht, maar dat hier geen sluitende afspraken uit zijn voortgekomen. Het exploiteren van de baan vergt een grote tijdsinvestering, waarbij zowel de eigenaren als hun personeel vaak lange uren maken en er voortdurend problemen zijn met een tekort aan personeel.

In de aanloop naar de sluiting zal de golfclub vanaf 1 januari 2025 op zaterdag en zondag al gesloten zijn. Dit besluit treft vooral de werkende leden van de club, die in het weekend afhankelijk zijn van deze dagen voor hun hobby. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het clubhuis van Land van Thorn werden de leden door de eigenaren op de hoogte gebracht van de achtergronden van het besluit.

Naast het personeelstekort spelen ook andere actuele thema’s mee, zoals klimaatverandering, milieuproblematiek, prijsstijgingen en de vergrijzing. Een groot deel van de clubleden is boven de 70 jaar en het uitblijven van jongere leden biedt geen garantie voor de toekomst van de club. Met gemengde gevoelens namen de leden kennis van het besluit. Hoewel velen begrip toonden voor de lastige situatie van de eigenaren, blijft het een teleurstelling voor de trouwe bezoekers van de golfbaan.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button